A grillezés egyre jobban elterjedt dolog már otthon is és talán mondhatom hogy a nyár már nem is nyár anélkül, hogy a grill rácsok legalább egyszer ne izzanak fel.
Az angoloknál ennek nagyobb trendje van, ha emlékeztek meséltem már a hagyományos vasárnapi családi BBQ-zásokról.
Na meg persze ez szórakozásnak sem utolsó dolog és szépen össze lehet vele hozni a baráti társaságot.
Több ilyen party-ra voltunk már hivatalosak és mindig megállapítottuk, milyen jó is a kis füstös grill kolbász és hogy a serpenyőben sült a nyomába se érhet.
Azért egy grillre nem akartunk beruházni, mert kicsit borsos ára van, arról nem is beszélve hogy még külön eszközöket, szenet és rengeteg takarítást igényel. Azt a sok zsírt lesúrolni.. rémálom.
Nos megtaláltuk a megoldást. A legkényelmesebb és legegyszerűbb grillezési forma az eldobható grilltálcával történik ami átszámolva is pár száz Ft-ba kerül.
A működési elve pedig roppant egyszerű. Szénnel töltött alufólia tálca valami zsírpapír szerű könnyen gyulladó lappal a tetején, fém ráccsal borítva. Amkorra a szén elég, a rács felforrósodik és kitűnően tartja a hőt. A frissen sült kolbászkák után pedig csak bónusz, hogy nem kell takarítani. Amint kihűlt, mehet a kukába.
Habár ez inkább kettesben sütögetés, mint baráti party, nálunk tökéletesen szerepelt.
Ahhoz pedig hogy a végeredmény tökéletes legyen mindössze egyetlen dologra kell vigyázni. Ez pedig hogy használatakor szélcsend legyen, ugyanis ha a szél elfújja a lángokat és a rács nem forrósodik fel, sajnos nincs rá lehetőség, hogy újra gyújtsuk a tüzet. Tehát elpazaroltuk a tálcát.
Nézzétek milyen kis finomságok lettek ebből az új felfedezésből.
Gyors és hangulatos vacsora ötlet. Amint kipróbáltuk egyszer be is ruháztunk egy párra. Azóta spontán grillezünk, amikor csak kedvünk tartja hisz semmilyen előkészületet nem igényel. :)
A végeredmény pedig több mint kielégítő mindenki számára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése